SALGGLAS Zrt.

Budapesti út 29.

Salgótarján

H-3104 HUNGARY

Copyright © 2019 Salgglas Zrt.. All rights reserved.

CONTACT US!

Kerényi Judit

+3630 456 6056

kerenyi.judit@salgglas.hu

General Sales Office

+3632 440 655 Ext.:175

Salgglas Central Office

+3630 604 1205

infloblokk.png

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: SALGGLAS ÜVEGIPARI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

PROJEKT CÍME: CSÖKKENTETT TŰRÉSTARTOMÁNYÚ ABLAKKIVÁGÁSSAL RENDELKEZŐ OLDALÜVEG TERMÉKEK KIFEJLESZTÉSE A SALGGLAS ZRT.-NÉL

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 380 825 887 Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 37,28 %

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA

A projekt keretében a salgótarjáni saját telephelyünk jelentős innovációs fejlesztésünk valósul meg az elkövetkezendő két évben. A Salgglas ZRt. több mint 120 éves üveggyártási tapasztalatot és hagyományt ápolva működik. Magyarország első üveggyáraként itt kezdődött meg 1893-ban a táblaüveg-gyártás. A hagyományos húzott síküveg gyártás mellett-jelentős fejlesztések révén- a gyár az elmúlt évtizedek során korszerű biztonsági üveggyártást honosított meg Salgótarjánban.
 

A projekt keretében cégünk új autóipari termékek kifejlesztését, valamint a gyártásukhoz szükséges kísérleti technológia megvalósítását tűzte ki célul. Ennek keretében jön létre cégünk új terméke a csökkentett tűréstartományú ablakkivágással rendelkező „üveg-az-üvegben” (belső mozgatható oldalüveg, a külső fix üvegben). Az új termék előnye az autók cw-értékének csökkentése, a jobb zaj- és funkcionális kialakítás (beázás védelem), valamint a gyártási hatékonyság növelése. A gyártás technológia kialakításának része a jelentős műszaki újdonságot létrehozó üveg feldolgozási technológia fejlesztése.
 

A jelenlegi nemzetközi gazdasági helyzetben nagyon nagy fontossággal bír azoknak a piaci réseknek a megtalálása, ahol egy az átlagosnál magasabb szintű hozzáadott értékkel bíró saját termékkel tudunk megjelenni. Ezzel a technológiával gyártott termék elsősorban a megnövelt utasterű -kisbuszból átalakított- felső kategóriás személygépjárművekben jelenik meg oldalüvegként.

A beruházásnak köszönhetően összesen 5 K+F munkahelyet teremtünk.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a http://salgglas.hu/ oldalon olvashatnak.

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSÉNEK DÁTUMA: 2019.11.30.

 

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-2.1.1-15-2015-00530

SAJTÓKÖZLEMÉNY

OKOSSZÉLVÉDŐ FEJLESZTÉSE A SALGGLAS ZRT.-NÉL

 

A SALGGLAS Zrt. vezette konzorcium, melynek tagja a BME és a TravelSoft Online Kft. 977,95 millió Ft uniós támogatást nyert a GINOP-2.2.1-15 „K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” című pályázati kiíráson, a Széchenyi 2020 keretében. 1,417 milliárd forintos összköltségvetésű fejlesztés keretében Okosszélvédő kifejlesztése valósul meg.

 

A Salgglas ZRt. több mint 120 éves üveggyártási tapasztalatot és hagyományt ápolva működik. Stratégiája a nagy hozzáadott értékű, prémium szintű termékek gyártása, illetve speciális réspiaci igények kielégítése. Erre a kihívásra az elkövetkezendő időkben a szériák csökkenésével, gyártó kapacitásukkal, valamint a meglévő innovatív szakértői gárdával megfelelő választ tud adni. A 2002-es évtől a folyamatosan végrehajtott technológiai és termék fejlesztések lehetővé teszik a világszínvonalú üvegfeldolgozó eljárások alkalmazását, így a SALGGLAS megfelel az újabb európai járműfejlesztési irányzatoknak.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) műszaki-természettudományi területen az ország meghatározó, első számú oktató-kutató intézménye. Hat műszaki kara lefedi a műszaki és informatikai tudományok szinte minden területét, és ezt jól egészíti ki a magas szintű természettudományi és gazdaságtudományi oktatás és kutatás. A BME nemzetközi kapcsolatai kiterjedtek, a hazai és nemzetközi pályázatok sikeres szereplője, kutatási eredményeinek hasznosításában erősen támaszkodik az ipari partnereire itthon és külföldön egyaránt. A BME Automatizálási és Alkalmazott Inf. oktatási, kutatási és fejlesztési tevékenysége széles szakmai területeket ölel fel. Az összekapcsolt járművek terén is szerzett már a tanszék komoly tapasztalatokat a fejlesztés terén, a VehicleICT Platform készítése közben. Ez azért kiemelt fontosságú, mert az okosszélvédő funkciói között is lesz ehhez kapcsolódó fejlesztés.

A TravelSoft Online Kft. az informatikai piac jelentős szolgáltatója. Az idegenforgalmi üzletágban, megoldásaikat 5094 terminálon használják, hardver eszköz fejlesztéseiknek köszönhetően jelen vannak a uszoda, gyógyfürdő, szállodai üzletágban (több, mint 30.000 leszállított eszköz: online zár, kapu+elektronika, terminál, RFID karóra), robusztus foglalási és fizetési megoldásaik révén az online biztosítási, vállalati beszerzési piac szolgáltatója (2017. évben, 664.032 tranzakció, rendszereiken keresztül generált forgalom meghaladta 11,4 Mrd Ft-ot). Elsőként fejlesztett Közép-Európában komplex mobil utazási megoldást a Telenor Zrt, és a későbbiekben T-Mobile Zrt részére is. Vállalati útvonaltervező / útvonaloptimalizáló, nyomkövető megoldásukat, több, mint ötszáz eszközön használják.

A projekt jól illeszkedik a Nemzeti ágazati prioritásokba a „Fejlett jármű- és egyéb gépipari technológiák” és az „Infokommunikációs technológiák és szolgáltatások” terén.

A konzorciumi tagok közös fejlesztése révén cél a jelenleg ismert visszajelző és szórakoztató jármű kijelzők megjelenítési képességénél magasabb technológiai fejlettségű megoldás kidolgozása. A projekt eredményeivel a vezetés és az utazás a ma ismert megoldásokhoz képest biztonságosabbá és produktívabbá válik.

A fejlesztési folyamat során megvalósul az új rendszer globális tervezése és a hozzá kapcsolódó gyártástechnológiák kifejlesztése. A folyamatokhoz kapcsolódó tesztfolyamatok is kialakításra kerülnek.

 

A fejlesztés a tervezett befejezési határideje 2020.12.31.

A támogatás átlagos mértéke 69%.

 

További információ kérhető:

salgglas@salgglas.hu