Pályázatok

GINOP-2.1.1-15-2015-00530

Kedvezményezett neve: SALGGLAS Üvegipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Projekt címe: Csökkentett tűréstartományú ablakkivágással rendelkező oldalüveg termékek kifejlesztése a SALGGLAS ZRt.-nél

A szerződött támogatás összege: 380 825 887 Ft

a támogatás mértéke: 37,28 %

a projekt tartalmának bemutatása:

 

A projekt keretében a salgótarjáni saját telephelyünk jelentős innovációs fejlesztésünk valósul meg az elkövetkezendő két évben. A Salgglas ZRt. több mint 120 éves üveggyártási tapasztalatot és hagyományt ápolva működik. Magyarország első üveggyáraként itt kezdődött meg 1893-ban a táblaüveg-gyártás. A hagyományos húzott síküveg gyártás mellett-jelentős fejlesztések révén- a gyár az elmúlt évtizedek során korszerű biztonsági üveggyártást honosított meg Salgótarjánban.

A projekt keretében cégünk új autóipari termékek kifejlesztését, valamint a gyártásukhoz szükséges kísérleti technológia megvalósítását tűzte ki célul. Ennek keretében jön létre cégünk új terméke a csökkentett tűréstartományú ablakkivágással rendelkező „üveg-az-üvegben” (belső mozgatható oldalüveg, a külső fix üvegben). Az új termék előnye az autók cw-értékének csökkentése, a jobb zaj- és funkcionális kialakítás (beázás védelem), valamint a gyártási hatékonyság növelése. A gyártás technológia kialakításának része a jelentős műszaki újdonságot létrehozó üveg feldolgozási technológia fejlesztése.

A jelenlegi nemzetközi gazdasági helyzetben nagyon nagy fontossággal bír azoknak a piaci réseknek a megtalálása, ahol egy az átlagosnál magasabb szintű hozzáadott értékkel bíró saját termékkel tudunk megjelenni. Ezzel a technológiával gyártott termék elsősorban a megnövelt utasterű -kisbuszból átalakított- felső kategóriás személygépjárművekben jelenik meg oldalüvegként.

A beruházásnak köszönhetően összesen 5 K+F munkahelyet teremtünk.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a http://www.salgglas.hu/ oldalon olvashatnak.

a projekt tervezett befejezésének dátuma: 2018.08.31

 

a projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00530

Elérhetőség

3104 Salgótarján,
Budapesti út 29

Telefon: +36 32 440-655
FAX: +36 32 440-168

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

több mint 110 éves üveggyártási tapasztalatot és hagyományt ápolva működik.